Българската звезда в тениса Григор Димитров увери, че близостта му с

...
Българската звезда в тениса Григор Димитров увери, че близостта му с
Коментари Харесай

Григор Димитров: Давам всичко най-добро от себе си за публиката

Българската звезда в тениса Григор Димитров увери, че близостта му с почитателите е неподправена. Световният №20 е един от най-обичаните играчи в тура на АТР точно поради склонността да контактува очи в очи със ентусиастите.

" Връзката с публиката е доста значима, тя е основата. Обичам да играя поради хората, пробвам се да давам всичко най-хубаво от себе си за почитателите и за всички в близост ", показа 28-годишният Григор в изявление за профилирания уебсайт TennisWorldUSA.org.

Пред онлайн изданието Димитров за следващ път показва отегчението си от безконечните съпоставения сред него и Роджър Федерер. И споделя какво обича да прави отвън корта, стига да откри свободно време.

" Със сигурност беше прелестно да слушам за мен и Роджър, когато бях хлапе, само че в този момент към този момент не е изключително занимателно - прям е хасковлията. - Сега е занимателно, когато другари ме питат какво бих правил, в случай че не играех тенис. Истината е, че в никакъв случай не съм мислил за това. Винаги съм бил съсредоточен върху мисълта да бъда тенисист. Обичах доста да седнал съм пред компютъра, само че към този момент нямам време. Сега обаче имам доста други занимания - да карам кола и доста други неща. Обичам да виждам всевъзможен спорт по малкия екран. Все отново аз съм състезател. Може би най-вече обичам баскетбола, само че нямам доста време и за това. "

TennisWorldUSA.org напомня и посланието на Григор Димитров, отправено като част от рекламната акция на шампионата за Купата на АТР. Новото международно състезание за мъжки тимове ще дебютира в календара от 3 до 12 януари 2020 година, а първата ни ракета ще бъде играещ капитан на България със съотборници Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

" От най-ранна възраст аз бях доста предан на тениса - споделя някогашният №3 в света. - Когато бях на 10 или 11, осъзнах, че това е нещото, за което съм основан. Това е нещото, което желая да върша. Мисля, че фамилията ми ме отгледа по доста добър метод. Родителите ми са страхотна опора. Не съм бил придирчив - всичко, от което имах потребност, с цел да бъда благополучен, беше тенис корт и здрава ракета. Когато пробих в тура, не бях подготвен нито физически, нито душевен. Едва когато реализирах някои значими победи, започнах да почитам противниците си, играта, а и самия себе си. Аз съм тенисист, само че на първо място желая да бъда образец за фамилиите, изключително за децата, тъй че те да имат вяра, че могат да реализират нещо, без значение от кое място произлизат. Всичко, което е належащо, е тежък труд и воля да бъдеш на вярното място. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР